måndag 2 februari 2009

Äntligen!

Nu är det äntligen klart! Det här är en bra dag!

Jag kom nära för fyra år sedan. Jag föll på mållinjen, blev sur och gav upp. Allt jobb i onödan.

Under 2008 började jag på nytt, men hinder med praktik i Stockholm stod i vägen och gjrode att jag fick vänta.

I onsdags gjorde jag första delen. Nyss gjorde jag den andra delen. Nu är jag färdig.

Idag fick jag mitt körkort!!

Väldigt skönt faktiskt. Nu slipper jag vara en av de där soporna som inte har körkort. Nu slipper jag bli förfrågad på intervjuer om jag har körkort (eftersom det kommer stå med i mitt CV). Nu slipper jag tycka att jag är dålig för att jag inte har körkort.

Allting gick mycket bra och han som åkte med mig tyckte jag körde mycket bra. Vi var till och med klara tidigare. Istället för att vara ute och köra i 40 minuter så tyckte han jag var klar efter 25.

Det enda skumma som gjorde mig lite irriterad var hon i receptionen. Förra onsdagen gjorde jag teoriprovet och gick och tog bild. Men när jag kom fram och skulle skriva min signatur så sa hon att jag inte behövde det. Jag stod med på omprovslistan. Det hela grundade sig i att jag för FYRA ÅR sedan skrev teoriprovet och klarade det. Då tgo jag min bild. Den bilden fanns med i datasystemet.

Idag innan min körning gick jag och ifrågasatte det. Ska jag verkligen få ett körkort när jag fyller 25 om några månader, med en bild då jag är 20?? Enligt henne så var det så det var och man fick inte ta någon ny bild, det var Vägverkets bestämmelser. Hon kunde dock inte svara varför det var så och jag stod och käfta emot lite och tyckte det var jävligt skumt.

Men hon sa att jag får ta min bild och signatur från när jag är 20 och sen få mitt körkort och sen får jag komma och ta en ny bild efteråt och skaffa ett nytt körkort. Så det ska framställa två stycken körkort och jag får betala två kostnader för att ha en bild på så jag ser ut idag och med den signatur jag använder.

Kärring. Hon stängde till och med luckan och gick iväg när jag stod där och frågade om anledningen till det. Men men hur som helst så ska inte hon få förstöra min dag. Nu är jag klar och det är, som Niklas Bäckström sa i Lilla Sportspegeln: Skön....t!!! (klippet ser ni här nedan)


5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till körkortet!

mowa sa...

ooooh, skön känsla - blir lite avis på den faktiskt!!! Men det är klart - den sitter i ett tag faktiskt.

GRATTIS! DU kör du hem folk från fredagspubarna i fortsättningen då?

Gassan Jaber sa...

Grattis nu kan du äntligen få jobba på statoil!!

Gustav Kullander sa...

tackar tackar allihopa! Det känns rätt bra o framförallt som att det var på tiden =)

Anonym sa...

Nu är det kört!!! /Pete